Na een prachtige zomerweek vorig jaar was er nu weer de kans een hele week in ons luxe vakantiehuis Exloo te verblijven. In het noorden was de voorjaarsvakantie al voorbij, maar omdat wij thuis in de regio midden vallen lag er een vrije week in het verschiet. En de woning was beschikbaar.

Net als vorig jaar was het weer voortreffelijk. Toen was het juli, nu februari. Maar je merkte het verschil bijna niet. Beetje overdreven, maar met temperaturen tot 18 graden overdag was het zeker heerlijk warm voor de tijd van het jaar.

Heerlijk naar buiten

De kinderen hebben inmiddels echt de bankhangleeftijd bereikt. Het was af en toe nodig hen met lichte dwang naar buiten te dirigeren. Dan gingen ze op het grote veld bij het Fletcher hotel spelen. Met de frisbee, die het niet zo best deed want met alle winden meewaaiend. Binnenkort maar een nieuwe aanschaffen. De strandtennisset uit Makkum was goed te gebruiken, maar dat strandtennis blijft een uitdaging. Een soort pingpong zonder tafel.

Shoppen in Drenthe

Een dagje shoppen stond ook weer op het programma. Moeder en dochter togen naar Groningen. Bij Palazzo hadden ze van alles van het merk Studio Anneloes en nog veel meer leuke kleding. Ik scoorde er een nepleren jasje dat voelt als echt. En een blouse van het merk Creme de la Creme. Dochterlief kon slagen bij America Today voor T-shirts en jeans. Tussendoor op een terrasje in de zon genieten van een kopje thee bij De drie gezusters. Een topdag.

BBQ en tijd voor spelletjes

Verder tijd om de familiebanden aan te halen. Barbecuen met schoonzus en zwager. Alsof het al zomer was. En schoonvader een dag over de vloer. Hij is helaas verslagen bij het spelen van Rummikub. De beer waar mijn echtgenoot vroeger mee speelde is inmiddels overgegaan naar onze zoon. Die heeft hem Teddy Turner gedoopt. Teddy deed ook mee met Rummikub, maar wist helaas geen zege te behalen.

Op de laatste zonnige dag nog even naar de uitkijktoren bij Poolshoogte geweest. Er stond inmiddels wat wind, wat het frisbeeën niet vergemakkelijkte. Maar plezier hadden we wel met zijn vieren. Nu is het alweer tijd om huiswaarts te gaan. We kijken terug op een fijne week.