“We missen een Grillplatz” Dat schreven Duitse gasten van villapark de Hondsrug een paar keer in een review. Een barbecue leek ons ook wel een mooie aanwinst voor onze luxe vakantievilla. Zeker in de zomer is het heerlijk om buiten te leven en daar ook te eten.

Eerst een vergelijkend warenonderzoek op internet gedaan. Een betonnen barbecue van Sunday leek ons wel wat. Maar die is alleen online verkrijgbaar en bezorging regelen op een vakantiepark is een uitdaging of eigenlijk meer een bezoeking. 

Op naar de Praxis in Emmen. Daar hadden ze hele grote barbecues staan (model buitenkeuken) en hele kleine. Die kleine vallen af, want die kan een kwaadwillende zo in de auto laden en meenemen. Gast of voorbijganger, je weet maar nooit. Bij de Intratuin was het aanbod niet veel ruimer.

Dan maar naar een speciaalzaak in Coevorden gereden. Barbecue.xxl. “Het is daar vast duurder”, zei mijn echtgenoot. Wel lachen toen op de gevel bleek te staan: De goedkoopste van Nederland. Hier hadden ze wat luxere merken staan. Omdat het ook hufterproof moet zijn, hebben we uiteindelijk voor een  keramische barbecue gekozen van het merk The Bastard. Als dat niet hufterproof is…

Past dat apparaat wel in de kofferbak van de auto? Dat was de vraag. De doos opgemeten. Het model van eerste keuze was te groot. Het middenmodel zou kunnen, maar dan moest de doos liggend worden vervoerd. Of uit de doos worden gehaald. De verkoper vertelde dat uit de doos halen niet aan te raden was. Keramiek is toch een kwetsbaar materiaal. De doos liggend vervoeren konden we op eigen risico doen. Hij kon nergens voor in staan. Maar er stond geen pijl op de doos, dus dat durfden we wel aan. 

Vanavond komt de familie uit Groningen. Dan gaan we de barbecue uit de auto tillen en in elkaar zetten. Vlees van de keurslager, vis van de vishandel en salade van de supermarkt zijn al ingeslagen. Nu het zomerse weer nog. Ooit zal dat wel komen en dan genieten we nog meer van onze Bastard.