Exloo wordt ook wel de sieraad van Drenthe genoemd, het dorp heeft prachtige mix van oude boerderijen en nieuwe moderne gebouwen. Een karakteristiek esdorp op de Drentse zandgronden. In 2011 heeft het dorp een kleine metamorfose gehad: de lantaarnpalen en het straatwerk zijn weer helemaal in een klassieke sfeer gebracht.

Op vakantie in Exloo

Exloo is een heerlijke plek om te wonen, en zeker een prachtige plek om op vakantie te gaan. Je kunt genieten van de natuur, dieren, geschiedenis of er lekker op uit met de kinderen.

Natuur in Exloo

Exloo wordt omringd door prachtige natuur. Ten Zuid-westen van het dorp vind je het prachtige heideveld Molenveld, de plek waar de schaapskudde ook bijna elke dag te vinden is.  Er zijn ook prachtige bossen waar naald- en loofbos elkaar afwisselen. Prachtig gebied om te wandelen of te fietsen.

De schaapskudde Exloo

Ga tijdens uw vakantie in Exloo zeker even langs bij de schaapskudde. De schaapskudde in Exloo is een van de bekendste toeristische attracties in Exloo. In 1960 nam de gemeente de kudde van 200 schapen over en is prachtig om te zien. Bijna elke dag om 11 uur gaat de kudde van het centrum naar de heide en om 17:00 keert de kudde weer terug. Een prachtig gezicht om de kudde met schapen zo door het dorp heen te zien lopen.

Hunebedden

In heel Drenthe zijn er zo’n 52 te bezoeken, alle Hunebedden hebben een eigen nummer gekregen. Van D1 tot en met D54. D48 bleek achteraf geen Hunebed en D33 is inmiddels afgebroken, zo bleven er nog 52 over. Het grootste hunebed is de D27 en die ligt in Borger. Ze rolden de keien vroeger op hun plek door boomstammen er onder te leggen: maar als je de grote keien ziet dan weet je dat het zelfs met boomstammen er bij nog een flink karwei geweest moet zijn!

Vlak bij Exloo zijn 2 Hunebedden te vinden: de D30 ligt iets noordwesten boven het dorp Exloo aan het Bodepad. Ten zuiden van Exloo vind je dan weer D31 tussen Exloo en Valthe.  Meer weten over de Hunebedden? Dat kan in het Hunebedcentrum in Borger.

Samen met de kinderen

Gaat u met de kinderen op vakantie in Exloo? Dan is het leuk om met kleintjes een bezoekje te brengen aan Kabouterland. Een klein en gezellig park voor kindjes tot een jaar of 6.  Een binnen en buiten speeltuin met veel kabouters, trollen en wat dieren! Voor iets grotere kinderen is Drouwenerszand (zo’n 10 km van Exloo) een geweldig attractiepark. Attracties voor grote en kleine kinderen, en fijn voor de portemonnee want het eten en drinken is in begrepen in de entree prijs.