Van het weekend stond ik oog in oog met een wilde stier. Het echte verhaal is iets minder spannend, maar die stier was er wel. Meerdere exemplaren zelfs. Met de klas van 2008 van de MBA van de Business School Nederland hielden we een reünie op het park in Exloo. Handig om na de barbecue en een drankje ter plekke te kunnen overnachten. Beter dan daarna terug rijden, want de oud-studiegenoten komen uit het hele land.

Avontuurlijk pad

Voorafgaand aan het eet- en drankgelag gingen we wandelen in de omgeving. Het pad werd steeds avontuurlijker en Google Maps meende dat we steeds verder van Villapark de Hondsrug verwijderd raakten. Maar degene met de GPS-tracker wist zeker dat we goed liepen. Toen we de loslopende stieren tegenkwamen werd het wel wat avontuurlijk. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Friesland; daar was het credo dat je nooit met een loslopende stier in een weiland moest staan. Verhalen over hoe dat fout kon gaan waren legio. Maar deze stieren waren kennelijk menselijk gezelschap gewend, want ze keken niet op of om. Het was een natuurpad bestemd voor wandelaars, dus het zou ook wel gek zijn als men daar agressieve stieren rond zou laten lopen.

Heerlijke wandeling van 10 km

De wandeling besloeg 10 kilometer. We konden bijpraten en tegelijkertijd genieten van het mooie Drentse landschap. De heide stond in bloei en was voorzien van een paarse gloed. De bomen zaten mooi in het blad. Een ervan had een model dat geschikt was om als parkeerplaats voor een fotocamera te dienen. Een selfie in het natuurgebied was het resultaat. Leuk voor op de reünie app. Terug bij de woning smaakte het eten en drinken extra lekker. We hadden het immers verdiend met onze sportiviteit. Volgend jaar weer!