In de winter op vakantie in eigen land? Dat is heel goed mogelijk! Zeker in het prachtige Drenthe. De natuur is altijd mooi, elk seizoen heeft zo zijn eigen charmes. En daarnaast zijn er genoeg activiteiten die je ook bij slecht weer kunt ondernemen.

Genieten van de natuur

Drenthe is ook in de winter een geweldige omgeving om tot rust te komen en lekker van je vakantie te genieten. Als er sneeuw ligt is het natuurlijk helemaal prachtig wandelen in de diverse nationale parken in Drenthe. Voorlopig ziet het er helaas nog niet naar uit dat het gaat sneeuwen.

Dieren in de winter

De reeën vormen in december vaak groepen om zo de winter te overleven, prachtig om tegen te komen tijdens een wandeling. De schaapskudde in Exloo is in de winter alleen in de weekenden te aanschouwen, dus is het droog en redelijk weer ga daar vooral eens kijken. Ook Wildlands Adventure Zoo is gewoon open in de winter zodat je daar ook dieren kunt spotten.

Slecht weer uitjes in Drenthe

Natuurlijk zijn er ook wel eens dagen dat het echt slecht weer is met veel regen of misschien zelfs wel hagel. Gelukkig is er genoeg te doen in Drenthe om ook de dagen met slecht weer leuk te besteden.

Onze tips voor een vakantie in Drenthe met slecht weer.

  1. Bezoek Musea. In Drenthe vind je genoeg musea voor jong en oud. In het noorden vind je bijvoorbeeld het Internationale Klompen Museum of neem eens een kijkje in het enige Van Gogh Huis wat open gesteld is voor publiek in Nederland. Of neem een kijkje in het Gevangenismuseum 
  2. Met kinderen. Ontzettend leuk voor de kleintjes is Plopsa Indoor Coevorden, lekker binnen warm en droog. Of wat dacht je van een dagje zwemmen in het subtropische zwembad in Meppel, de Bonte Wever in Assen. Er is ook een indoorspeeltuin als Ballorig in Assen, Emmen & Meppel. Een andere indoorspeeltuin is de Drentse Koe met een prachtige speelschuur. Heb je een echte Cowboy of indiaan? Dan is het leuk om eens naar het Cowboy en Indianen speelreservaat te gaan in Coevorden.
  3. Naar de spa. Heerlijk ontspannen in de sauna met heerlijke massages en beauty behandelingen? Dat kan bijvoorbeeld bij Spabron Hesselerbrug. Wanneer je ons huisje boekt heb je de mogelijkheid om, tegen betaling, gebruik te maken van het Wellness Center in het bijbehorende hotel!
  4. Doe iets actiefs. Op et Sportlandgoed in Zwartemeer is het mogelijk om allerlei actieve dingen indoor te doen zoals midgetgolfen, indoor schieten of curling.
  5. Bezoek een theater. Er zijn in Drenthe genoeg theaters waar vast iets tussen zit van je smaak. Kijk bij Theater Hofpoort in Coevorden, Schouwburg Ogterop in Meppel of Theater de Nieuwe Kolk in Assen.

Lekker bij de houtkachel

Het huis, voor even jouw thuis

Het huis, voor even jouw thuis

Wil je Drenthe verkennen vanuit onze luxe vakantiewoning in Exloo? Dan kan je ook heerlijk genieten van de warmte bij de houtkachel en ontspan in de warmte van de infrarood sauna. ’s Nachts lig je heerlijk op de Pullman matrassen en krijg je het niet koud onder de fijne donzen dekbedden. Kortom, genieten!