Het weekend stond in het teken van het Eurovisie Songfestival. Het is een traditie binnen ons gezin om de halve finales en de wedstrijd zelf te volgen. Sinds we thuis geen reguliere TV meer hebben maar alleen Netflix is het wel een uitdaging deze traditie voort te zetten. De eerste halve finale op Kos gekeken; daar was een Nederlandse zender beschikbaar en daar werd het op uitgezonden! De tweede halve finale schokkerig via streaming gezien. En tijdens de finale waren we in Exloo, waar alles luxer is dan thuis en waar dus zowel Netflix als gewone TV-kanalen beschikbaar zijn.

Eerst nog even wandelen respectievelijk mountainbiken. En met het gezin van mijn zus met een frisbee gooien. Zij hebben een gehaakte frisbee uit Amerika. Klinkt raar maar gooit uitstekend. Daarna de barbecue opgestookt. Dat ging al met veel minder rookontwikkeling gepaard dan vorige keer. De buurvrouw kan gerust zijn. De vlees- en visgerechten waren weer heerlijk. De door de keurslager aangeprezen rundvleeslapjes gevuld met spinazie konden helaas niemand echt bekoren. Maar de rest was lekker.

Het songfestival hebben dochterlief en ik tot diep in de nacht gevolgd. Ik was voor Oostenrijk en zij voor Israël. Een cent verwed om wie zou winnen en ik heb dus een cent verloren. Zoon en echtgenoot waren eerder op de avond afgehaakt wegens vermoeidheid en verveling. Maar dat mocht de pret niet drukken. Zo hadden we allemaal weer een fijn weekend in het zonnige Exloo op villapark de Hondsrug.